• vroomshoop

  G&B zijn 29-4-2016 40 jaar getrouwd. Zij hebben elkaar leren kennen bij de Rabobank waarbij zij ook na hun trouwen werkzaam bleven.  Wonend in Vroomshoop met afbeelding van het eerste en hun huidige huis ( kerk op de achtergrond)  Houden van Terschelling (voor de woning) en maken graag wandelingen ( haar en zijn schoen, routebordje en het symbool van gps routes) Het schilderij symboliseert de weg / wandeling , die in 40 jaar is afgelegd.  Zijn hobby is fietsen (bordje en koga fietsstuur) en zij leest over de oorlog (roodgeruit dagboek van Anne Frank) en zingt bij een koor. Het hart ligt vooral bij hun gezin. De twee zonen (J+F met de schoondochters (rozen) en kleinzonen (vlinders)

 • holten & zeijerveld

  W&W zijn na hun trouwen op de boerderij (kastanjeboom) in Holten gaan wonen. Naast hun koeien, waren er ook paarden en honden op het bedrijf. Drie zonen geboren. Het rode hart W staat voor hun 40 jarig huwelijk. Verhuizing naar boerderij in Zeijerveld (hortensia's) met top koe Doortje. en nu ook schapen en kippen.  Haar hobby=kantklossen.

 • trouwauto

  Huwelijksaanzoek op de brug in Praag (voorletters bij de beelden)  Werkplek= kalkovens. Eerste woning.  Trouwauto= paarse kever en de bloemen in boeket.

 • drent & friezin

  B&A hebben elkaar leren kennen in de wielersport.  De eerste woning van de drent en friezin. de allereerste (fiets)vakantie Alp d'huez.  Een unieke locatie voor de trouwreportage met hek/brug, was ook de locatie van trouwreportage van hun ouders.

 • boerenbont

  J&R zijn vijftig jaar getrouwd. Zij zijn na hun trouwen op de boerderij komen te wonen.  Boerenbont bord.  Boerderij op de achtergrond met de koeien in de wei.  De roos staat voor hun overleden kind en de hedera  weer voor het leven.  Hun gezamenlijke hobby is fietsen.

 • wereldbol

  Bruidspaar wil "on top of the world" zitten en hun leven als een filmpje voorbij zien komen (film=hobby)  De oranje film onderlangs is de backpack vakantie in Australië (=vlag, rugzak, kangoeroe) Vertrek op nine eleven, deze datum ook gekozen als trouwdatum. Het blauwe filmpje is hun vakantie in Amerika = duiken en zwemmen met dolfijnen. Hotel bij central park in New York, met aanzoek in dat park. Trouwring in colaflesje, helikoptervlucht en met limo naar vliegveld. Thuis op nr. 20 ontvangst door familie

 • gele trein

  Ontmoeting tijdens vakantiewerk bij de rode vruchten kwekerij (aardbeien) Hebben 16-10-2004 verkering gekregen. Hij kwam elk weekend met de trein (hondenkop) naar haar toe.  Zijn werk= accountant (rekenmachine, pen, papier)   Zij werkt met dubbelgehandicapten (oog, pleister, kusje erop, bestek)  Zijn hobby= voetbal Haar hobby= trompet spelen. Trouwdatum= 16-4-2010 met dezelfde (verkering)cijfers, in andere volgorde.

 • peest

  Het eindresultaat van het huis na een grote verbouwing, deze staat in een omgeving van bos en weilanden.  Suggestie van een boom in blokken op de voorgrond voor het huis. De paars en aubergine tinten is het kleurgebruik binnenshuis.  Een bedankje (aan een roos) mee naar huis in dezelfde stijl als de trouwkaart.

 • parijs

  M&H (uit Groningen en Drenthe) gaan trouwen. Hij heeft haar een aanzoek gedaan in Parijs. Wonen bij hun eigen bedrijf (speciaal transport) in Weerdinge, Hobby= stijldansen  Paars= favoriete kleur. Rood= bedrijfskleur

 • huwelijksboot

  J&R hebben een huis en boot aan het water.  Zij heet visscher en hij is visser. Hij komt uit Muntendam staat (boeg)beeld van de koopvrouw.  Zij komt uit Amsterdam, heeft drie dochters en pink ribbon.  Elkaar ontmoet via internet (muisje, pijltje, handje) Aanzoek gedaan op haar 50ste verjaardag.  Samen honderd op de trouwdag (=naam boot) Vakantieland Denemarken. Twee katten. De dobber van het vissen, zij is van de dolfijnen. Rebussen oplossen, deze past in dit maritiem thema : "Zo gek als een deur, maar wij gaan er veur".

 • st. Maarten / delfzijl

  Voorletters boven de twee wereldbollen J&C. Hij komt uit Delfzijl en is service monteur van windmolens = wereldbol links. Zij komt van st.Maarten = wereldbol rechts, met eiland zon zee en bootjes.  Daaronder de M = de naam van hun zoon.  Symbolisch  is de groene deur op de achtergrond, deze is van hun kerk met de naam "de deur".slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.

Femmy Krolop social media

Volg Femmy Krol via Social Media.