• behouden huis

  .

 • bloemenrand

  ..

 • kat Lucky

  Doorsnee = 30 cm houten bord.   Kater Lucky heeft als herplaatser een fijn thuis gekregen en van de baasjes veel liefde en knuffels ontvangen,  is na een lastige start een hele oude kat geworden 

 • Hondenkwartet

  .Formaat= 60x50 Al vroeg afscheid moeten nemen van deze lievelingen.

 • Koe Doortje

  Formaat= op deurpaneel       Koe Doortje was toch wel een begrip..... dus een bekende koe.

 • Oude dag

  Formaat= ......  Deze paarden, pony's en ezel hebben van hun oude dag in alle rust kunnen genieten.

 • Raam Noorwegen

  Het hart verpand aan Noorwegen.  FORMAAT 1.25 x 0.75  Na er gewoond en gewerkt te hebben, is het nu vooral een fijn land om te vertoefen tijdens de tussentijdse bezoekjes en langere reizen.  Een doorkijkje vanuit de hut op het typische Noorse landschap.

 • vijver van Monet

  FORMAAT Ø 60cm Een ZOMAAR cadeau voor haarzelf. Opdracht= kleuren/sfeer van vijver Monet, deze is ook uitgangspunt/basis van het levensverhaal.  Een speelse opzet met vleugje Jugendstill waarbij de waterlelie (=lievelingsgedicht) heel toepasselijk is. Haar drie kinderen zijn om de vijver als elfjes (flower fairies) afgebeeld in hun persoonlijke kleuren. Onder de levensboom een faun, hun fluitspelende vader. Het koolmeesje staat symbool voor de familie (roots) In de boom een uil (=partner)  Achter de gestileerde varen (=NieuwZeeland) haar totemdier de Chin-Strap pinguin.

 • vijftal huizen

  FORMAAT= 60x50  WONEN Basis= vijftal huizen.. Het geboortehuis-1 van J =links bovenaan, met zijn geboortekaartje 1965, om een paar jaar later verder op te groeien in een ander ouderlijk huis (foto aan het touwtje) Het geboortehuis-2 van B = midden bovenaan met het geboortekaartje 1966 en hond Flora. J&B gaan in 1988 samenwonen in het huis-3 rechtsboven in 1991. Ook hun dochter wordt daar geboren 1993 (geboortekaartje/stoeltjes) met symbolisch hartje partner en toekomst. Verhuizing naar boerderij-4 links onderaan met torensilo in 1995 (=ouderlijk huis van het fotootje) In 1997 zoon geboren (geboortekaartje) met symbolisch hartje partner en hun kinderen. Mais verbouwen, koeien melken en verre reizen maken, maar de klompen staan altijd bij de deur. Deze staan tegenwoordig bij hun in het in 2019 nieuw gebouwde huis 5= rechts onderaan.

 • kerstpaneeldeur

  .

 • paneeldeur

  Herinneringen aan het leven van....Femke 1982*2001 BASIS= de slaapkamerdeur van Femke, geschilderd in haar lievelingskleur aquablauw, met veel rozen. Links= geboortekaartje, rammelaar en babyfoto met haar moeder in de schommelstoel. Geboren in een gezin van 7 kinderen (klavertje3+4) Haar geboortehuis, kinderbestek. Midden= de Basisschool, Mavo en Mac voor haar toekomstplan (droom/medisch secretaressen)  Hobby= begeleiding kinderkoor, keyboard. De eerste auto, op het dak een "pufje". Rechts= Fan van... Laura Pausini en Ralph van Manen, deel songtekst op de rouwkaart.  Groot tuinfeest voor haar 19 jaar, (niet wetende haar laatste verjaardag) met fakkels, ballonnen, vlaggetjes en lichtjes. Gemengde gevoelens met de kerst, aangezien Femke eerste kerstdag is overleden, maar zij hield zo van deze periode.

 • limburg

  Herinneringen aan het leven van.....   FORMAAT 0.36x0.28 OPDRACHT= 4x Zijn zo geliefde Limburg......  het uitzicht bij Slenaken vastleggen en in het landschap zijn woonhuis. UITVOERING= qua sfeer moet het passend zijn bij de ontvanger van het schilderij.  ONTVANGERS= de gezinsleden / nabestaanden

 • drieluik bomen

  Formaat ......  cadeau VERHUIZING   Basis is drieluik in paarstinten.

  Drie belangrijke bomen in het leven van....   Elke boom staat symbool voor een woonplaats.  In elk deel van het drieluik een persoonlijke toevoeging.

 • klara

  FORMAAT 62x42 VADERDAG cadeau. Uitrusten tijdens de wandeling van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. (= wandelschoenen, stok met een verhaal, de eerste stempel Hasselt, routepaaltje) Zittend in het gras een beetje mijmeren over de fijne dingen in je leven. De boerderij in Stadskanaal, waar je met je gezin woont (=klavertje vier, geluk en liefde), maar waar ook het K.I. station gevestigd is (=logo). Met een belangrijke stier als windvaan op de schoorsteen. De zorg voor koe Klara , die op haar oude dag lekker in het stro mag liggen. Scharrelende kippen en kuikens rondom de bijzondere houtopslag op het erf. 

 • doosjes Eke

  Herinneringen aan het leven van.....Eke   FORMAAT 60x50 Thema= gekozen n.a.v. één van de hobby's : het verzamelen van bijzonder doosjes.  Doosjes waren ook een rode draad op haar uitvaart. L-boven=  het geboortedoosje van Eke, die overgaat in een doos vol liefde (het huwelijk me G) Daarnaast de vier kinderen met hun symbolische weergave als bloemen. De schatkist gevuld met juwelen (kleindochters en kleinzoon) en daarmee groeit de levensboom.  De groenten box staat voor het begin van haar werkende leven, een studie N-19klas en op kamers bij fruitteler, docent in gezondheid-huishoudkunde.  L-onder= Kookles voor vrijgezelle mannen. Vervolgstap= bejaardenzorg.   Een doosje met vakantiepret, veel reizen (simca) en als vakantie afsluiter uit eten.  Het naaidoosje met een dierbaar wandkleed en symbolisch voor haar creativiteit. Van emotionele waarde zijn een paar (ronde) deksels uit de doosjes verzameling. Dan het muziekdoosje tijdens het afscheid, de notenbalkjes staan voor titels en passen weer bij haar herinneringen, zoals b.v. "het dorp" van Wim Sonneveld.

 • vrachtschip lotus

  .

 • bulgarije bald eagle

  Herinneringen aan het leven van........FORMAAT 62x42  De opdracht=  waar K in het leven blij van werd, weer te geven in een paar elementen. De basis van het schilderij is het berglandschap van Bulgarije, waarin ook de as in is verwerkt.  In het landschap de historische gebouwen die hij bezocht en gefotografeerd heeft.  Zijn bewondering voor de bald eagle en goede herinneringen aan de Alfa Romeo GiuliettaOpzet in roodtinten. De sfeer van het schilderij geeft een gevoel van vrijheid.

 • schimmelveulen

  Afbeelding van een eerdere schilder opdracht "schimmelveulen"  afgedrukt op zijn rouwkaart.

 • lapland

  FORMAAT 60x50 NALATENSCHAP Riek heeft in haar huis verschillende objecten, foto's en kunstwerkjes staan, dit zijn tastbare herinneringen aan haar gezin. OPDRACHT= om deze monumentjes te verzamelen en als een compleet verhaal weer te geven op een schilderij. Met de bedoeling om dit later na te laten aan haar dochter.  Linksboven het bruidspaar H&R.  Twee dochters geboren= geboortekaartjes en verzilverde schoentjes. Woonachtig in Middelie, met het wapen en huis. Het werk van H= de miniatuurtjes van kraanwagen en laadschop. Zijn passie= schaatsclub met logo en schaatslocaties. Droomvakantie in Lapland gehad= vlag, eland en tafereel rechtsboven, een fijne herinnering aan reeds overleden man. Thuis hangt een prent met dolfijn, een herinnering aan overleden oudste dochter A, met daarbij het 3D-dolfijn glasobject. Hun allerliefste hond. Passie Riek= het strand, schelpen, zee en zon. Ik het hart het gezin van jongste dochter P en schoonzoon R en kinderen.

 • Zintuigen

  Herinneringen aan leven van......Martin    FORMAAT 80X50 Het thema= het opnemen, verwerken en uiten van informatie.Een luisterend OOR (vakbond) Het meedenken, BREIN (denkwolkje, radertjes) en herinneringen (reizen). De situatie onder de loep nemen en het zien OOG.  Het spreken en niet de MOND laten snoeren. Een vlammend HART voor zijn gezin.  De HAND schrijft op wat gezien gehoord en gezegd is.  OPDRACHT : Deze symboliek in felle kleuren verwerken.

 • stalraamKrol

  ORIGINEEL STALRAAM  Raampje1= geboortedatum-huis-plaats Raampje2= Getrouwd. Geboren een creatieve dochter, ambachtelijke zoon, technische zoon. Raampje3= Boerderij met naam, plaatsnaam en honden. Raampje4= werk, met tractors op boerderij en later vrachtautochauffeur. Raampje5= Het begin van het boerenleven. paard en wagen. Koeien, melkbus en melkbusnr. Raampje6= vervoermiddelen door de loop van de jaren heen.

 • broer en zus

  Herinneringen aan het leven van...... BASIS= Spiegelrand :Jeugd van Broer-B en Zus-L, geboren in Coevorden ( beeld ganzen geesje) met straatnaambordjes en woonhuis gezin. Hun lieveling, hond Max. Op panta Rhei school gezeten, betekenis= Alles stroomt of alles is in beweging. Het verhaal (hun levenlaatzien hoe het naar beneden vloeit, met daarbij de luchtige beweging van zeepbellen. Samen een konijnenhok, samen op vakanite gaan en hedera stekken. De ring en ketting met emotionel waarde en hun laatste foto samen. ( B is overleden) Rechts onder: L verlaat het ouderlijk huis en gaat samen wonen met M. De sleutel staat symboool voor een nieuwe start in een ander huis en andere woonplaats. Zij kijkt nu in de spiegel door het verleden heen naar de toekomst, Hedera staat voor leven en de beweging/stroming gaat verder.

 • koeien : toen op stal nu in de keuken

  FORMAAT     Herinneringen aan het leven in ouderlijk huis waar nu de dochter woont en de koeienstal tot keuken is verbouwd. De koeien op het schilderij zijn de koeien die daar vroeger op stal hebben gestaan, dit naar voorbeeld van oude veekeuringsfoto. Ook de familieleden staan hierbij op ( onherkenbaar gemaakt )

 • rouwkaart H

  FORMAAT 3x  35x35  Drie panelen met een roos. Toepassing : rouwkaart

 • een mensenleven

  FORMAAT=.... EEN MENSENLEVEN, verwerkt in een heel algemeen verhaal.  * Geboren een jongen of meisje * spelen met lego * leren lezen en schrijven * verliefd, verloofd getrouwd * huisje boompje beestje * in de herfst van het leven * het afscheid.

 • herinnering aan kapperszaak ouders

  Herinneringen aan het leven van.... 3x een spiegelrand voor 3 zussen. Afgebeeld het pand van de rokerij en (heren)kapper. Knippen, scheren en een rokertje of pijptabak kopen. Ouders zijn overleden en de kapsalonartikelen werden verdeeld over de drie dochters.  De één het pijpje van pa en de ander de scheerkwast en de derde de scharen en kammen.  Toch voelt het compleet want d.m.v. de beschilderde spiegelrand is alles één geheel geworden.

 • labradors

  Mevr. H. is na haar trouwen op de boerderij komen te wonen.  Zij is kleiner gaan wonen en nu woont haar zoon op deze plek.  Van hem een opdracht voor een schilderij als herinnering. Niet alleen zij, maar iedereen in het dorp herkent dit beeld. Haar twee labradors op het gazon bij het voorhuis.

 • Home is where the heart is

  FORMAAT= .......THUIS  Home is where the heart is. Op de achtergrond Veenhuizen in de omgevingskaart en de passiebloem als Assen. Rechts bovenaan een engels gezegde. Bij passiebloem de rode lijn naar boven= de weg naar Groningen. Naar beneden= twee keer de weg naar Hoogeveen.  Naar linkerbenedenhoek= de weg via Bovensmilde naar Meppel. Plaatsnamen Zeijen, Peest zijn woonplaatsen jeugd. Samen= Bovensmilde met huis en hond rechts.  Woonplaats nu is Veenhuizen= links onderaan  Hobby= motorrijden.

 • het boerenleven in 1960

  Herinneringen aan het leven op de boerderij...... J&R zijn na hun trouwen in 1960 op de boerderij komen te wonen.  De koeien werden toen met de hand in de wei gemolken. Iedere boer had z'n eigen (melk) bus nummer (329)

 • herinneringen aan man/vader

  Herinneringen aan het leven van....... man/vader. FORMAAT= 75x50. Het weids Groninger landschap, herkenbaar door z'n koolzaadvelden met het silhouet van een tractor die de akkers bewerkt, omringd door meeuwen. Herkenningspunt is de kerk van Stedum, je ziet de weg van herinneringen. Het stel is in 1963 getrouwd, een brandweerauto als trouwauto. Dochter geboren en als kind rondgereden in een kruiwagen. Het aannemersbedrijf / woonhuis. De gereedschappen van hem. Schietlood als object gebruikt. Vakantieplaats Valkenburg.  de hond

 • st. etienne de bologne

  FORMAAT 90x80 Herinneringen aan het leven in Frankrijk op een oud houten deurpaneel.  Het uitzicht vanaf het balkon over het dal en dorp.  H&K hebben twaalf jaar in het dorpje st. Etienne de Boulogne gewoond. Na het overlijden van H, is K weer teruggegaan naar Nederland.  Het schilderij ( in de kleuren van het interieur ) hangt in een nis boven de keukentafel, zo kijkt K nog steeds elke dag uit over het dal.

 • rouwkaart A

  FORMAAT inkttekening 25x35 Toepassing= digitaal gemaakt voor rouwkaart  Na haar trouwen in dit huis komen te wonen en een gezin gesticht.slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.