• kerstpaneeldeur

  .

 • paneeldeur

  .

 • limburg

  .

 • eke

  .

 • doosjes Eke

  Formaat 60x50 Thema= gekozen n.a.v. één van de hobby's : het verzamelen van bijzonder doosjes.  Doosjes waren ook een rode draad op haar uitvaart. L-boven=  het geboortedoosje van Eke, die overgaat in een doos vol liefde (het huwelijk me G) Daarnaast de vier kinderen met hun symbolische weergave als bloemen. De schatkist gevuld met juwelen (kleindochters en kleinzoon) en daarmee groeit de levensboom.  De groenten box staat voor het begin van haar werkende leven, een studie N-19klas en op kamers bij fruitteler, docent in gezondheid-huishoudkunde.  L-onder= Kookles voor vrijgezelle mannen. Vervolgstap= bejaardenzorg.   Een doosje met vakantiepret, veel reizen (simca) en als vakantie afsluiter uit eten.  Het naaidoosje met een dierbaar wandkleed en symbolisch voor haar creativiteit. Van emotionele waarde zijn een paar (ronde) deksels uit de doosjes verzameling. Dan het muziekdoosje tijdens het afscheid, de notenbalkjes staan voor titels en passen weer bij haar herinneringen, zoals b.v. "het dorp" van Wim Sonneveld.

 • vrachtschip lotus

  .

 • bulgarije bald eagle

  FORMAAT 62x42  De opdracht=  waar K in het leven blij van werd, weer te geven in een paar elementen. De basis van het schilderij is het berglandschap van Bulgarije, waarin ook de as in is verwerkt.  In het landschap de historische gebouwen die hij bezocht en gefotografeerd heeft.  Zijn bewondering voor de bald eagle en goede herinneringen aan de Alfa Romeo GiuliettaOpzet in roodtinten. De sfeer van het schilderij geeft een gevoel van vrijheid.

 • schimmelveulen

  Afbeelding van een eerdere schilder opdracht "schimmelveulen"  afgedrukt op zijn rouwkaart.

 • lapland

  FORMAAT 60x50 Riek heeft in haar huis verschillende objecten, foto's en kunstwerkjes staan, dit zijn tastbare herinneringen aan haar gezin. OPDRACHT= om deze monumentjes te verzamelen en als een compleet verhaal weer te geven op een schilderij. Met de bedoeling om dit later na te laten aan haar dochter.  Linksboven het bruidspaar H&R.  Twee dochters geboren= geboortekaartjes en verzilverde schoentjes. Woonachtig in Middelie, met het wapen en huis. Het werk van H= de miniatuurtjes van kraanwagen en laadschop. Zijn passie= schaatsclub met logo en schaatslocaties. Droomvakantie in Lapland gehad= vlag, eland en tafereel rechtsboven, een fijne herinnering aan reeds overleden man. Thuis hangt een prent met dolfijn, een herinnering aan overleden oudste dochter A, met daarbij het 3D-dolfijn glasobject. Hun allerliefste hond. Passie Riek= het strand, schelpen, zee en zon. Ik het hart het gezin van jongste dochter P en schoonzoon R en kinderen.

 • Zintuigen

  FORMAAT 80X50 Herinneringen aan overleden man Martin.  Het thema= het opnemen, verwerken en uiten van informatie. Een luisterend OOR (vakbond) Het meedenken, BREIN (denkwolkje, radertjes) en herinneringen (reizen). De situatie onder de loep nemen en het zien OOG.  Het spreken en niet de MOND laten snoeren. Een vlammend HART voor zijn gezin.  De HAND schrijft op wat gezien gehoord en gezegd is.  OPDRACHT : Deze symboliek in felle kleuren verwerken.

 • stalraamKrol

  ORIGINEEL STALRAAM  Raampje1= geboortedatum-huis-plaats Raampje2= Getrouwd. Geboren een creatieve dochter, ambachtelijke zoon, technische zoon. Raampje3= Boerderij met naam, plaatsnaam en honden. Raampje4= werk, met tractors op boerderij en later vrachtautochauffeur. Raampje5= Het begin van het boerenleven. paard en wagen. Koeien, melkbus en melkbusnr. Raampje6= vervoermiddelen door de loop van de jaren heen.

 • broer en zus

  Spiegelrand :Jeugd van Broer-B en Zus-L, geboren in Coevorden ( beeld ganzen geesje) met straatnaambordjes en woonhuis gezin. Hun lieveling, hond Max. Op panta Rhei school gezeten, betekenis= Alles stroomt of alles is in beweging. Het verhaal (hun levenlaatzien hoe het naar beneden vloeit, met daarbij de luchtige beweging van zeepbellen. Samen een konijnenhok, samen op vakanite gaan en hedera stekken. De ring en ketting met emotionel waarde en hun laatste foto samen. ( B is overleden) Rechts onder: L verlaat het ouderlijk huis en gaat samen wonen met M. De sleutel staat symboool voor een nieuwe start in een ander huis en andere woonplaats. Zij kijkt nu in de spiegel door het verleden heen naar de toekomst, Hedera staat voor leven en de beweging/stroming gaat verder.

 • koeien : toen op stal nu in de keuken

  FORMAAT     Herinneringen aan het leven in ouderlijk huis waar nu de dochter woont en de koeienstal tot keuken is verbouwd. De koeien op het schilderij zijn e koeien die daar vroeger op stal hebben gestaan, dit naar voorbeeld van oude veekeuringsfoto. Ook de familieleden staan hierbij op ( onherkenbaar gemaakt )

 • rouwkaart H

  FORMAAT 3x  35x35  Drie panelen met een roos. Toepassing : rouwkaart

 • een mensenleven

  Een mensenleven, verwerkt in een heel algemeen verhaal.  * Geboren een jongen of meisje * spelen met lego * leren lezen en schrijven * verliefd, verloofd getrouwd * huisje boompje beestje * in de herfst van het leven * het afscheid.

 • herinnering aan kapperszaak ouders

  3x een spiegelrand voor 3 zussen. Afgebeeld het pand van de rokerij en (heren)kapper. Knippen, scheren en een rokertje of pijptabak kopen. Ouders zijn overleden en de kapsalonartikelen werden verdeeld over de drie dochters.  De één het pijpje van pa en de ander de scheerkwast en de derde de scharen en kammen.  Toch voelt het compleet want d.m.v. de beschilderde spiegelrand is alles één geheel geworden.

 • labradors

  Mevr. H. is na haar trouwen op de boerderij komen te wonen.  Zij is kleiner gaan wonen en nu woont haar zoon op deze plek.  Van hem een opdracht voor een schilderij als herinnering. Niet alleen zij, maar iedereen in het dorp herkent dit beeld. Haar twee labradors op het gazon bij het voorhuis.

 • Home is where the heart is

  FORMAAT= ....... Home is where the heart is. Op de achtergrond Veenhuizen in de omgevingskaart en de passiebloem als Assen. Rechts bovenaan een engels gezegde. Bij passiebloem de rode lijn naar boven= de weg naar Groningen. Naar beneden= twee keer de weg naar Hoogeveen.  Naar linkerbenedenhoek= de weg via Bovensmilde naar Meppel. Plaatsnamen Zeijen, Peest zijn woonplaatsen jeugd. Samen= Bovensmilde met huis en hond rechts.  Woonplaats nu is Veenhuizen= links onderaan  Hobby= motorrijden.

 • het boerenleven in 1960

  FORMAAT  Herinneringen aan het leven op de boerderij. J&R zijn na hun trouwen in 1960 op de boerderij komen te wonen.  De koeien werden toen met de hand in de wei gemolken. Iedere boer had z'n eigen (melk) bus nummer (329)

 • herinneringen aan man/vader

  Herinneringen van moeder/dochter aan man/vader en het aannemersbedrijf. paneel 75x50. Het weids Groninger landschap, herkenbaar door z'n koolzaadvelden met het silhouet van een tractor die de akkers bewerkt, omringd door meeuwen. Herkenningspunt is de kerk van Stedum, je ziet de weg van herinneringen. Het stel is in 1963 getrouwd, een brandweerauto als trouwauto. Dochter geboren en als kind rondgereden in een kruiwagen. Het bedrijf / woonhuis. De gereedschappen van hem. Schietlood als object gebruikt. Vakantieplaats Valkenburg.  de hond

 • st. etienne de bologne

  FORMAAT 90x80 Herinneringen aan het leven in Frankrijk op een oud houten deurpaneel.  Het uitzicht vanaf het balkon over het dal en dorp.  H&K hebben twaalf jaar in het dorpje st. Etienne de Boulogne gewoond. Na het overlijden van H, is K weer teruggegaan naar Nederland.  Het schilderij ( in de kleuren van het interieur ) hangt in een nis boven de keukentafel, zo kijkt K nog steeds elke dag uit over het dal.

 • rouwkaart A

  FORMAAT inkttekening 25x35 Toepassing= digitaal gemaakt voor rouwkaart  Na haar trouwen in dit huis komen te wonen en een gezin gesticht.slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.