• eagleEyeRedBull

  FORMAAT 60x50 Jan 29-4-1955 geboren in Assen. Kastanje blad en kastanjes. Werk op dienblad= bv werken op de boerderij (boerenbont), kaasboer, broodbakker, in de bediening en gras maaien. Baantjes om studie te bekostigen (= eindproject: landing van de vlieg) Militaire dienstnummer. Werken bij DEP, later Photonis, (naambordje huisje in Frankrijk)  Bijnaam Eagle Eye.  Gewerkt in China, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Nederland. Eerste auto's; blauwe Fiat128/oranje Renault4. Ontmoeting met Ina 1976 Witterbrug, trouwen 8-8-1980. Vele reizen met motor/auto = Reiskoffer/landenstickers. Woonplaats Roden (wapenschild) later Jailhouse City Veenhuizen, met roze tante Hennie prunus. Liefhebber motoren/sport: eerste Honda. Logo motorclub en raceteamTT-logo en Hyundia op de F1 Max verstappen auto nr33Karpathos (= griekse vlag/appartement). Volleybal, badminton. De katten.

 • drieluik zink

  FORMAAT 90X45 "zink" verjaardagscadeau 30 jaar.

   

  Eerste vlak = VERLEDEN, geboortehuis met heuvel/berg landschap en in herinnering zijn vader

  Tweede vlak = HEDEN, zijn liefde voor ruige natuur en canyoning, initialen WW van broer en zus in het gewei.

  Derde vlak = TOEKOMST, met een brul krachtig vooruit,  Margriet zijn moeder

  De Rocky Mountains Elk, maakt de drie vlakken tot één geheel.

 • melkbus stalraam

  FORMAAT=67x57  H= geboren 13-8-1960 in Schuilingsoord. BASIS=melkbus (met melkbusnr.) en stalraam, als weergave van het boerenbedrijf. Geboortehuis een blijvende woonplek, vervangen door een nieuw huis. Wild in het veld belangrijk: fazanten, hazen, uilen, zwaluwen.  In het stalraam de vriendengroep uit z'n jeugd en de discotheken. Zijn liefde ontmoet in de Gouden Leeuw. Twee zonen gekregen (klompen)                  Eerste hond in stalraam, tweede hond voor touwtrekkerstouw met team op het dak. Tussenin staat zijn trots, de 100.000 liter koe Ina. De derde hond op de lijstrand. De nieuwste tractor, in de voorlader de oudste., onderdaan de oude hooipers. Koren-(bloemen) op de akkers. De nieuwe boerderij met silo met mais erbovenop. Groentetuin met pompoenen en kalebassen. Muziek en FC Groningen.

 • leesplankje

  FORMAAT 62x42. Verjaardagscadeau 30 jaar.  Bais van het schilderij is het aap, noot, mies leesplankje, passend bij de vintage stijl. Het leesplankje is ook weer de link met het lesgeven op school.

  Het aapje Ward is in 1988 geboren. Zoon van een trotse Margriet. Een broer van... een vriend van.... Woont in provincie/stad Groningen. Geeft les op school. Zijn thuis is Groningen. Liefhebber van vintage en een biertje. Hobby is het hardlopen (loop) en een groot fan van basketbal, dus ook van de NBA. Op de bucketlist, Australië, duiken bij haaien en reizen af kunnen strepen. Zijn parachutesprong staat symbool voor de toekomst. Voor die toekomst wenst zijn moeder hem veel wijsheid, geluk en liefde.

 • woonark

  FORMAAT 60x50 Links bovenaan : P= 29-8-1948 geboren in Aalsmeer(=wapenschild) op een woonark, die hij als klein kind ooit eens bijna onder water (kraan) heeft gezet. Veel varen en met meccano spel en de eerst auto VW. In 1969 getrouwd met F (= rode rozen) Twee dochters en een zoon ( roze rozen en blauwe roos) De kleinkinderen komen elke week bij o o o opa tosti eten. Bridgeclub, schaken en golf spelen. Toeren met....en sleutelen aan de MG. Voor het werk (ptt, kpn) veel vliegen naar Zwitserland en zodoende ook daar vakantievieren = bergen, tentje met Saab en fietsen. Van zakenreis altijd een Swatch horloge meenemen. De tijd gaat snel...opzij, opzij, opzij.. Het huis in Roden met wapenschild. Familie samnzijn met zelfgebakken oliebollen (roze recept) en de droppot. De honden.

 • stamboom

  FORMAAT 60X50 Het verhaal gaat over A&M , zij zijn getrouwd in 1963 en staan afgebeeld tussen hun geboortehuizen. Hij heeft een familiewapen (linksboven) en daarmee ook zijn interesse voor de familiestamboom. De boom is voorzien van naamschildjes, de drie kinderen halverwege de boom en de kleinkinderen onderaan de stam.  Bij de voordeur een stoep van mozaik  , die weer overloopt in hun tuin (tomaten) Zijn werk als leraar Duis en zij medisch analiste ( de handen)  De hobby's bridge en jeux de boule.  Vele reizen met de (eriba) caravan door heel Europa gemaakt.  Ook een grote reis door Australië en in Amerika gemaakt. alle twee van kust tot kust.

 • lammetjesmarkt

  FORMAAT 94X63 Theun is geboren 1933 in Makkinga (Friesland), tijdens de lammetjesmarkt, 3 blauwe lammetjes (broers) en 1 roze (=zus). "verhalen vertellen het leven" Heit en mem, lezen bij de olielamp en wassen bij de  waterpomp buiten. Opgroeien in oorlogstijd (parachutisten) School-("foto") telefoonpalen tellen. School-("foto") van zijn vrouw Stien. Verlovingstijd (ringen) Fresia"s in het bruidsboeket en drie dochters geboren. Kip/haan object= 40-jarig huwelijk. Werken in de geestelijke zorg= oranje boekje en zwarte kruisje. Kaart= pand ""licht en kracht"en Beileroord met hartafbeelding. Enige vervoersmiddel= fiets.  Vakanties door heel Europa, met fiets/trein. Huidige woonplaats/huis .

 • Lakerveld

  FORMAAT 80X50  OPDRACHT= kleurrijk schilderij, ook het passe-partout (=vakantielanden)  OPZET/BASIS= vintage reclame uitingen verwerkt in eigen kleine thema's. A= geboren 13-11-1937 als het enige meisje Lakerveld in gezin met 5 broers (=koe)  Dansen en fietsen in verkeringstijd, trouwt met P.F. (= king and queen speelkaart) Geboren drie dochters en twee kleinzonen. ( meisjes/symboliek en jongens met hobby's) WERK= als verkoopster van koffers, tassen en hoeden. Haar vader , hoofd van school. Hij P is kleermaker, samen kleding maken voor de dochters. Door te werken een zomerhuis gekregen ( links bovenaan) Houden van muziek en hond Lonka ( = linksonderaan)  Sinterklaasfeest is groots in het gezin. ijsje= afscheid Piet.

 • shaw Island

  FORMAAT 62X42   M= 30 jaar geworden. Is nu woonachtig in Amerika op Shaw Island. Opdracht= een stukje Nederland in Amerika, maar wel verweven met het leven van nu. Links= skyline van Maastricht (geboren) en huis Terhorst (opgegroeid)  Naar Shaw Island gegaan om haar leven een andere draai te geven (zen stenen) Ontmoeting met S (hart in boom) en trouwen. Het liefelijke landschap van Limburg gaat over in het grillige landschap van Shaw Island dat alleen bereikbaar is via de veerboot. Dit eiland heeft een grote populatie van douglas sparren en bald eagles. De katten .

 • berg en duin

  FORMAAT 62X42  Als basis: de duinen van Vlieland met de vuurtoren en de trap, met rechts het berglandschap van Oostenrijk. Links=de boerderij uit haar jeugd, met oude renault auto en haar opa en oma.  Onderaan de trap de hardloopschoenen (rondje hei) en de badminton pluimpjes.  Rechts= het wonen (huis) en werken (logo's) en moet daarvoor veel autorijden en vliegen

 • zeijerveld

  FORMAAT 93X45  Het leven samen van H&M is begonnen op de boerderij met een melkveebedrijf.  De koeien, kippen en de hond op het erf en de natuur ('t zeijerwiekie)  met hazen en fazanten dichtbij. Met het hele gezin een workshop mozaïeken op keitjes, een weerspiegeling van elke ouder, kind, schoonkind en kleinkind, wat tot een eindresultaat van een familie hunebed heeft geleid. Het hunebed staat afgebeeld voor het nieuwe huis, nu aan de andere kant van het Zeijerwiekie, met de natuurlijke beplanting van veldbloemen. Betrokken bij veel activiteiten, zoals verenigingen, diverse hobby's en hier en daar een bestuursfunctie.

 • sportief90

  FORMAAT 59X49  90 jaren 1926/2016 in thema Sportiviteit . Vrolijke vrouw.  Links bovenaan= haar turndiploma 1940., met een overgang naar het langlaufen en fietsen. vanuit haar huis ( met uitbundige en kleurige bloementuin) zicht op de molen kade van Alkmaar. Links= Achter het huis een spoorlijn, haar drie dochters op de voorgrond. Water speelt een grote rol in haar leven. Cirkel Midden=  daar staat ze met haar vader te vissen.  Zeilen en kanoën samen met het man. In de caravan samen met het gezin aan het water of op wintersport.

 • lieveren

  FORMAAT=77x47 Links van Drenthe het gezin. V= in 1936 geboren te lieveren (geboortehuis) na haar trouwen 1960 op boerderij (met perenboom) vee en hengstenhouderij  De kinderen (klompen) Kleinkinderen ( bol wol) Vogeltje (overleden man) Drenthe= haar werkzame leven., met functies in  de gemeente,  In commissies van bedrijven/instanties ( logo's Rechts van Drenthe= huidige woonplek, diverse hobby's en het samenzijn met familie

 • houten hart

  FORMAAT=47x30  Linker hart= Op 17 juni is Manon (catharina) 11 jaar geworden. Beertje van haar geboortekaartje. Zij woont in verschillende huizen, omdat haar vader en moeder elk met een andere partner op een andere plek wonen ( anwb bord)  Het bed op haar slaapkamer, met haar  knuffel (sinds haar geboorte) . Sokje van broertje en zusje. De kleuren blauw/paars.  Rechter hart= haar lieveling.. de kat, paarden ( prijs/lint) Hobby= schaatsen, skiën , skeeleren en taarten bakken.

 • venekamp

  FORMAAT=80x50 W- geboren 10-3-46 is 70 jaar. Geboren en opgegroeid in Nieuw-Roden op de boerderij die hij na zijn trouwen met R (trouwringen bij poort van rijtuigenmuseum) overgenomen heeft. Drie kinderen geboren (beschuiten) en twee kleinkinderen (vlinders) 2002 wonend in Norg. Eigen loon/verhuurbedrijf begonnen(tractor) R= overleden (stolp) W is gek op dieren, de honden, katten, koeien en paarden. Nieuwe partner M (ringen en ketting) De zee, Verhuizing naar Peest "oes neie stee"  Paneel in combinatie met oude objecten. Touw (gedraaid met z'n vader) riem gedragen op de boerderij, VW brandmerk voor gereedschap

 • meisjesverjaardag

  FORMAAT=25x47  P- is geboren op 15-8-2005 en krijgt op haar tiende verjaardag een levensloopschilderijtje van haar oma. De grote fauteuil met haar konijn (=logo school) en paspop staan op haar kamer. De verhuisdoos staat ervoor (verhuizing van Noord- naar Zuid-scharwoude) Linksboven het logo van de sportvereniging met de eerste medailles. Hangend de babyfoto met de stippen en ruiten van geboortekaartje broertje. Eigen gemaakte tas, bakt taartjes en speelt piano. Haar beugel op de toetsen, tanden nu keurig op een rij, met afbeelding van haar geboortekaartje erboven en datum eronder.

 • heerenveen

  FORMAAT 59x49   R in 1935 geboren in Heerenveen (=wapen en oude binnenstad) is 80 jaar.  Opgegroeid bij kanaal met brug, opgeblazen in de oorlog, 4 & 5 mei emotionele periode.  Huishoudschool in 1947,  werkzaam in atelier 1950, werd hoofd van knipafdeling en op stoffeninkoop (= koken/paspop met naaimachine, schaar en stof/applicaties) 1964 getrouwd met D.  (=lasser/bouwer van stadsbusframes ) met voet op gezinswoning.  Twee dochters geboren J & B. kleinkinderen. e,p, i, l, en m ( =applicatie) Fanatiek bij de PVDA,= 50 jaar speldje ( logo nieuwsbrief boven het dak ) Verkiezingsposter achter het raam, rode gele tulpen in tuin. Verhuizing. muziekliefhebber, zwemmen.

 • Jos the boss

  FORMAAT=75x55 Verjaardagscadeau van ouders voor voetballer Jos Hooiveld (the boss). Opdracht = voetbalcarrière in beeld brengen. vanaf 1988/2015. De voetbalclub met vignet, Het land / provincie met vlag. Het jaar. Rugnummer. en evt. wetenswaardigheden. top= duim omhoog of naar beneden, op de bank gezeten. bekers/overwinningen.

 • vijfenzestig

  FORMAAT 57x47 Oom en tante zijn elk 65 jaar geworden, de één geboren in Gieten en de ander in Langelo.  Na hun trouwen in Smilde gaan wonen. Vakantieland= België, bij boerderij met paarden, met caravan, waarvan de binnenkant aangekleed is met aardbeien. Houden van een glaasje wijn. Nemen van vakanties zonnebloemen mee terug. Nu woonplaats Norg.  zij houdt van koeien en hij wielrennen. Samen gek op hun hond.

 • oranje

  FORMAAT 57x47  60 jaar. Zij is fan van het koningshuis, vandaar het oranje kussen met papieren kroon.  Op deze kroon haar kinderafbeelding, geboorteplaats, woonplaats en huidige woonplaats met huis.  Getrouwd met roze anjers in bruidsboeket, twee dochters gekregen, kroontjes op de kleerhangers en de voorletters van de "prinsesjes" A en M op de kraagjes. Zeer creatief met stof, naald en draad. (smock jurkjes en veldbloemen borduren) Heeft veel met kinderen gewerkt, vooral met het gehandicapte kind (logo) en verdient volgens de familie voor de inzet wel een lintje. Als object een kwast die over de lijst heen valt.

 • kerkramen

  FORMAAT 47x57  M. is 80 jaar. Uitgangspunt zijn de kerkramen, (achterzijde kerk) Familie heeft een schenking van glas in lood gedaan. Zoals de zaaier, (links bovenaan tweede raam) Het verhaal begint in het eerste raam met de ouders E&M in Scharwoude. Woonhuis.  Vader kweker van gele roos zonder doornen. Geboortedatum en trouwdatum. Man is zaadhandelaar van kool. Reizen de hele wereld over Zakelijk/vakantie = wereldbol. Er zijn drie kinderen (kolen) en kleinkinderen =hedera (= het leven) Hond kat en peper en zoutstelletjes verzamelen. Borduren breien lezen. Boek nog niet gesloten.

 • vijfXtien

  Levenslooptekeningen in 5 delen. 1= Ouders komen van de Molukken. A. is geboren en opgegroeid in Kamp Schattenberg Westerbork (spoorlijn) Hond Trucksy.  2= Verhuisd naar Assen in de jaren 70. Vriendin ontmoet. Leren schaatsen op de schaatsen schoonvader. Hond Beatrix.  3= Samen met vriendin verhuisd naar de Boskamp in Assen. Eerste motor , kampeervakantie, zee.  Hond Astra en poes Putte (witje)  4= Passie kleiduif schieten , vakanties naar zee, Wonen nog steeds op de Boskamp. Hond Prins en poes Mick.  5= Nieuwe passie erbij, de paarden.  Wonen nog steeds op de Boskamp. Hond Tahnee en poes Nelson.

 • ijsbaan

  FORMAAT 75x45 Thema= ijsbaan. Het leven van Aaltje, start in 1939 en is in 2014 75 jaar geworden. Het ouderlijk huis, ontmoeting man, samen zwieren op het ijs 1959. Trouwen in 1962. Samen genieten van de motor en de TT. Op diverse adressen in Haulerwijk gewoond. Drie kinderen geboren, zoon H (werk=justitie) dochter R (telefoniste) zoon H (bouwmarkt) Man/vader overleden, veel steun gehad van zus uit Leeuwarden (toren) Auto voor vervoer van dochter. Werk= schoonmaken (emmer met sop) en naaiwerk (fabriek) is tevens hobby. Kleinkinderen, zwemmen, hond, kat en op de vele reizen veel landen bezocht 

 • quilt

  FORMAAT 57x47   M 60 jaar, geboren in Berlkum, Leeuwarden na haar trouwen, nu Dokkum, een gezin met 4 kinderen.  Hobby =  Basis van het schilderij, een breiwerk en Quilt, ( rechts boven een gedeelte eigen werk)  Werk= vlaggencentrale. Trouwjurk met glas in loodramen kerk.   In de rand onderlangs de vier kinderen met naam + naam partner, woonplaats, hobby evt. kleinkind.

 • corrie

  FORMAAT=74x61 C. 60 jaar, Links bovenaan opgegroeid in een gezin met vader als makelaar (te koop, deur met sleutel ) vader is reislustig, vliegtuig. C woont na haar trouwen met het gezin in Scheveningen, met twee zonen op het strand.  Verhuizing = woning.  Houden van James Last muziek = LP met muzieknoten uit een nummer. Man wordt ziek, schrijft dagelijks in dagboek over het weer ( pen ) en knipt weerberichten uit de krant. Overleden, urn en hartje met as. Gezin van oudste zoon in het hart. Eigenschap= een warme vrouw. Paard, hond en kat.

 • drie dorpen

  FORMAAT 57x47 is cadeau van echtgenote voor haar 60 jarige man. W. is 1973 getrouwd met G. en zijn samen op de boerderij in Bovensmilde gaan wonen.  Er zijn twee zonen geboren ( klompjes met voorletters )  Eerste renault tractor op het bedrijf.  Het boerenbedrijf verhuisd naar Eldersloo, de ene zoon richt zich op melkvee en de ander op landbouw met mais en aardappelen. Ondertussen wonen W & G met de hond in Rolde.

 • landbouwer

  FORMAAT 57x47 Cadeau van familie voor  60 jarige landbouwer.  Geboren en getogen op boerderij in Borgercompagnie,  Object= eigen kinderschaats met afbeelding.  Getrouwd (ringen) , twee dochters en een zoon gekregen (klompjes met voorletters) Nog steeds op dezelfde boerderij met herdershond. Hobby = biljart. Zijn grote passie/werk, de landbouwmachines.   Bietenrooier met bieten en Combine met koren. De schuur en zijn favoriete tractor.

 • hunze en aa

  FORMAAT 93x45  H. is opgegroeid bij het "Gasterse dieppie" (met geit) Werkt bij "Hunze en aa's".  Oude M.A.N. tractor is o.a. een hobby, met schuurtje en oude ploeg. Ploegwedstrijden en hooibalen ophalen, de ski's staan ertegenaan.  Getrouwd in Australië. J&i de voorletters van de kinderen. Het huis. Opleiding veeteelt gedaan, net las zijn zoon nu....Kringetje rond.

 • theater

  FORMAAT=90x80 Aris Bouwens ,een kleurrijk persoon, niet in een hokje te stoppen .. en out of the box stapt. Dit figuur is de vertaling van Aris. een groot liefhebber van Kunst= penseel en passe-partout. Bloemetje is het logo van de opdrachtgever. Theater= het passe-partout is podium met gordijnen, met de maskers een lach en een traan. De voorstelling is begonnen op 14-6-1944 (geboortedatum) Kostuums/theaterkleding= kous (clown) witte handschoenen(mime,goochelen) Muziek=notenbalk om de arm. Verhalenverteller(tattoo) = zijn bezigheid. Zijn hart klopt nog steeds voor zijn vrouw (letters en trouwdatum) Kinderen ( fopspenen) Roots= zijn voorvader is ooit gevangen gezet in Rusland, ontsnapt, terug komen lopen naar Nederland ( wereldbol) Beroepen= bakker, vertegenwoordiger beschuit, melkboer, bolletje. Nu= café.  Verzamelaar, zijn beroepen in zijn museum. Klok en speculaasplanken = hobby.slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.