• fransStalraam

  .

 • hotel de jonge

  .

 • hotel de Jonge

  .

 • RUG Letteren

  FORMAAT 62X42  BASIS: uilen= 12stuks (op gevel RUG) +1 extra, dat is G zelf.  OPZET: blauwtinten. In elke UIL een thema. Het gezin, huwelijk, kinderen en (Romeinse) data (uil1+2) Het RUG groningen met gevel/dak, toren. Het wapen en pleinbankje en werkfiets (3=4) Liefde voor Griekenland: theater, leeuwenpoort, sparta, landkaart en vlag (5+6+7) Detectives lezen= vingerafdruk/vergrootglas (8) Letter omega (9) Hond (10) Varen, zeilen en kamperen (11)  De tuin met blauwe regen/winterkoninkje +2017 (12) De dertiende uil= G. Spin in het web..."Ja, maar wat als alles lukt ?"

 • dominee

  Dominee neemt afscheid van de kerk "de Fontein". Deze naam vormt de basis van het schilderij. D= d.s Dwarshuis E= erik.  F= de kerk de fontein en tekstregel.  O= omsjen (omkijken) oog met pijl naar groepen mensen eronder. N= naaste, het gezin.  T= thuis. E= efeze1:3.14.  I= Israël  met een preek op een bijzondere plek. N= nijega drachten.  Op de lijst/rand de datum van intrede en datum van afscheid.  Korenhalmen, duif, hoop geloof en liefde.  Afbeelding van vissen op de preekstoel.

 • nootjesschieten

  Afsluiting/afscheid familiedag. Dit verhaal gaat over twee personen. Links diagonaal onderlangs van hem =J. Geboorteplaats, trouwen, werk (timmermanskist)  en hobby's ( ganzen schapen tractor) Rechts diagonaal bovenlangs van haar =G Geboorteplaats, trouwen, werk ( computer, ordners) en hobby's (lezen, puzzelen, handwerken ) Samen= het gezin dochter, schoonzoon, kleindochter  (hart, met voorletters en ooievaar) het huis en hun trots... de paarden

 • elton

  Geboren in Koog aan de Zaan, woonachtig in Roden. Sinds 1990 werkzaam als technisch directeur bij Elton= pand in midden, wapen van roden. Weergave van zijn functie : basis schilderij zijn tandwielen= techniek. Diverse systemen, keurmerken of pakketten afgebeeld d.m.v logo's . Houdt van orde, netheid, grafiekjes. Begonnen bij een kabelfabriek. Uiteinde kabels gaan over in een hart en voorletters van zijn kinderen. Hobby's fietsen (tandwiel en ketting) hardlopen (schoenen) motorrijden en pianospelen.

 • afscheid van buurt

  T&P gaan wegens gezondheidsredenen verhuizen, schilderij wordt aangeboden door de bewoners/buren van de "stoepveldsingel" Het huis in de straat is daarom het belangrijkste item.  Samen ook nog 50 jaar getrouwd, hartenvrouw/heer in het hart. Datum in de letters T&P.  Een kleiner hart met voorletter C en geboortedatum van dochter. G is schoonzoon en A met geboortedatum kleinzoon. T heeft gewerkt bij een modezaak en heeft als hobby's breien, haken ,naaien en bloem. P heeft bij stork gewerkt, hobby's kaarten, de voetbalclubs DIO en LEO en kweekt oranje/rode kanaries. Samen tuinieren en Ameland.

 • afscheid i.v.m pensionering

  Met pensioen, afscheidscadeau van collega's. Geboren in Gelderland(=wapen en boerderij) later naar Drenthe (=wapen) Is spiritueel ingesteld, heeft iets met engelen.  Een studie astrologie en dromen gedaan  Elementen : maan, sterren aarde en zon met een dromenvanger achter de zon.  Afbeelding van oma, moeder en (zijzelf) dochter.  Lekker koken en een wijntje bij het eten.  Haar sterrenbeeld is maagd (symbool boven de handen) maar wordt vaak afgebeeld met vleugels. Deze vleugels zijn het uitgangspunt van dit schilderij, het gaat om beschermen maar ook omhelzen en koesteren.  Paars/blauw en oranje/geel zij favoriete kleuren.  Draagt symbolen met zich mee die belangrijk zijn in haar leven (handen) Geloof is kruisje en boeddha. Hoop, liefde en geluk.  Deze in combinatie met haar eigenschappen zoals het verbinden met mensen en vertrouwen (=geknoopt koord) Zo ook met haar werk, geestelijke zorg voor jeugd (= twee hoofden met radertjes) dat het weer als muziek gaat klinken (=verzamelen van muziekdoosjes) Is de hele wereld overgevlogen en gefietst.

 • afscheid BMW bedrijf

   Afscheidscadeau van oud werknemers. paneel 90x80  V. heeft in 2014 zijn bedrijf verkocht, waarmee hij in 1988 gestart is. Zie linksboven : oranje bmw met straatnaambordje en Groninger landschap (=geboren) als achtergrond.  Drie filialen (rechts onderaan) met dealerschap van BMW (logo) en MINI (logo). V. staat zelf in bmw logo. Zijn specifieke houding voor filmen/fotograferen en met de hoed op. Favoriete auto's zoals o.a. Ferrari, Porsche, Mini, BMW, Lincoln en een rally bmw.

 • afscheid apothekersassistente

  Apothekersassistente neemt afscheid van huisartsenpraktijk na 3x12½ jaar. Apothekerskast als basis van dit schilderij. Links bovenin: de geboorteplaats van W. met de Steenwijkertoren. Getrouwd, Woning.  Daaronder de flessen kamferspiritus en levertraan die in de apotheek staan, met info flyer, pleisters en pillen.  Linksonder woon-werkverkeer met de altijd blauwe (lievelingskleur) golf.  Midden boven: eerste artsenpraktijk met apothekerslogo.  Daarna de verhuizing naar het pand onderaan. De kippen. De walnoten van boom in de tuin. Notitie briefjes recht boven met begin en einddatum werkperiode. De lade rechtsboven : de cover van de band "the dubliners". Rechtsonder : vakantieland, caravan, wandelen, kastelen en tuinen bezoeken, witte roos lievelingsbloem.  Bedankje namens het hele team.

 • afscheid doktersassistente

  Doktersassistente is 60 jaar en neemt afscheid.  Begint in 2001 in dokterspraktijk op nr.19 en via nr.24 naar nr.16a-b tot in 2013.  Haar favoriet bezigheid is lezen, op de rechterpagina staan de verschillende medische attributen verwerkt.  De gaper staat symbool voor de apotheek. Bij overdracht/overleg tussen collega's gaat altijd het boek mee, vandaar de titel. Op de linker pagina haar wandelschoenen,fotograferen van bankjes, hier en daar een pilletje of pleister. Namens collega's veel geluk (klavertje4)slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.