• moleculen promotie

  .

 • politiepetten

  .

 • spijkerbroek

  .

 • Delfts blauw

  FORMAAT 65X65  R.neemt afscheid van HMS (opgericht in 1993) in het begin alleen actief achter de schermen, werkt in combinatie bij een uitgeverij =kijkt mee vanachter de krant(en)  Het eerste logo  Na 10 jaar in 2003  media-service baan opgezegd, nu volledig werk bij HMS(= business krant rechts). In de bovenste helft van de tegel de automatiseringsstappen weergegeven. Start in 1993 en tot 1997 alles handmatig (=telefoon,kaartenbak,terugbel notities) Aanschaf van de eerste computers 1998, floppy's in 2000. Internet onmisbaar 2001, in 2002 een software investering (=meedenkend systeem) In het midden onder tweede logo, staan de verhuisdozen, symbolisch voor alle vestigingen, uitbreidingen, verhuizingen, sluitingen. Derde logo 2014.  Hoofdlocatie is 's Hertogenbosch (=wapenschild) Rechts het pand, daaronder toepassing twee type klantcontacten zichtbaar dmv inrichting belvloer. In 2018 gecertificeerde waardering ontvangen. (=het hart is warm en menselijk, een opgestoken duim en na 25 jaar afvinken) Links Snoepjesopdrachtgever. Dieptepunt =hartinfarct. Op scooter naar bedrijf, kerstborrels in smoking. In 2019 HMS te koop, uitstel door coronavirus, 2021 verkocht. BASIS = Delfts blauwe tegel, n.a.v. de verzameling ontvangen (eigen) spreuken tegeltjes. Zijn  meest gebruikte spreuk in het Frans onderaan. Geluk in Frankrijk !

 • 25 jaar onderneemster

  FORMAAT 60X50 Alida heeft op 1-3-1996 het bedrijf Alida's smulpaleis opgestart en heeft samen met Jan in 25 jaar ( 1-3-2021)  een hele groei doorgemaakt.  Linksboven= eerste snackwagen met patatbakje  en bedrijfskleding geel/paars Daaronder= een nieuwe snackwagen met puntzak/logo en bedrijfskleding geel/zwart Midden= in Roden activiteiten zoals "Rockin 'Roon".  Een "food Bulletin" is bijlage in krant.  Weergegeven in en op de specialiteit : de mega "Alida's Blakervelder Burger"Onderaan= Een modern pand vervangt de snackwagen en is voorzien van een groot terrasOnderneming= Nr.1 van Nederland (beste cafetaria)  Nr.1 Noordenveld (beste bedrijf)  Rechtsboven= hand met (vakantie-) labels van de bedrijfsuitjes naar Turkije en de sneeuw.  Rechts= In coronatijd een nieuwe start gemaakt in Veenhuizen, met Piepers en Paupers.  Van moderne look naar nostalgie, met daarbij passende kleuren en bedrijfskleding (pet Onder= Een voormalige molen als bedrijfspand en de locatie versterkt deze uitstraling.

 • duo look

  2x FORMAAT 35X24  OPDRACHT= Een duo-look, 2 identiek schilderijen. Het vastleggen van een 15-jarige samenwerking als ZZP-ers/collega's, die exact hetzelfde traject bewandeld hebben.  22-10-2005/2020

 • Agrab

  FORMAAT 59x49  Bedrijf verkocht.  Nadat in 1984 het bedrijf Agrab in Hoogersmilde gestart is, zijn E&W eerst in een stacaravan op het terrein gaan wonen, later in het woonhuis.  De eerste groene werkbus (met bedrijfslogo) en tractor.  Na een handstand aanzoek in 1993 getrouwd.  Dochter S geboren en dochter I geboren. Paard, pony horen bij S en de (engelse) caravan en ooievaar horen bij I.  Dieren zijn een onderdeel van het leven, de schapen, alpaca's, kippen, konijnen, koeien en de honden.  De verzameling portemonnees van W met afbeeldingen van haar werk  en hobby's. Het olifantje is symbool voor hun eerste kleinkind Palmboom voor zonnige reizen. De pvc buizen en biljart is hobby van E.  Bedrijf is na 35 jaar verkocht en verhuizing een feit ( huis met Drentse en Smilde vlag)  Nu met de bus en fiets veel op pad.

 • autoschade herstel Poepe bv

  FORMAAT 49x59 Het autoschade herstelbedrijf Poepe b.v. van Lize, bestaat 1 juni 2020  40 jaar.  BASIS: kleurige auto's met of zonder schade.  Auto nr1= Een gele golf is één van z'n eerste auto's.  Een Sint grapje op de motorkap. Auto nr2= "Gezinsauto" L&L hebben elkaar ontmoet (=Friese vlag + Drentse vlag) en zijn getrouwd.  Zoon en een dochter geboren (speen, datum en hun werk/hobby Hond en Kat.  Het huis rechts.  Automerken verwerkt= Audi, BMW, Maserati, VW, Simca. En Kreidler brommer.  Uitdeukgereedschappen rondom en de schilderskwast symbool voor het spuitwerk.  Auto nr3= met schade. Motorliefhebber van Kawasaki.  Vriendengroep met eigen clubnaam/logo Kasuki. TT  Vakantie = Italië en wijn meenemen, Wintersport, caravan, Texel ( rechts boven ) Auto nr4= Volkswagen busje is een herstel opdracht. Werk in uitvoering in linker afbeelding. Het bedrijf met logo in AssenMuziek= Lynyrd skynyrd  "free bird". met tekstregel.  Elders ook twee muziek tekstregels.  Hobby= volleybal en boogschieten.

 • vrachtautochauffeur

  FORMAAT 57X47   In 1980 is Q als vrachtautochauffeur begonnen en dat is in 2020 al 40 jaar.  Eerst met een FIAT-170 met huif, laten een DAF voor de distributieritten.  De volgende DAF was voor de luchtvracht (o.a. ELAL) De MAN was goed voor 1.000.000 gereden kilometers.  Vervolgens ook nog in een Volvo en Mercedes gereden.  De vracht bestond o.a uit computers, rozen en tulpen. Vele lange ritten naar Italië en elke week naar huis bellen. In 1980 ook getrouwd met B en samen in een stacaravan gaan wonen. Vier kinderen geboren ( speelgoedauto's in oplegger) en vijf kleinkinderen ( op speelgoedvrachtauto) Na verhuizing nog steeds in hetzelfde dorp. Met hond naar het land met varkens, kalkoen en de groentetuin.

 • bridgeclub

  .FORMAAT= 60X50  Op 1 oktober 1968 is de bridgeclub Roden opgericht en zijn de uitnodigingen verstuurd om in Veenhuizen (=rechts onderin) het 50 jaar bestaan grootst te vieren in 2018. (=kaarten in middelste hand)  De BASIS van het schilderij is het groene speelkleed met de vier windrichtingen/speelpartners.  Linkerhand met kaarten : het wapenschild van Roden, Ot en Sien, Piet en Griet, "Onder de Linden". Het loopbriefje tijdens de drive in de hand bij noord en een rebus links in het midden.  Manchet van de mouw is de biddingbox, met een toevoeging in rechter mouw, want het is de enige Drentse club die in district Groningen zit.  Armband met klokje 30 minuten speeltijd/duur, 2 paren, 4=personen / spellen / noord-zuid en oost-west.  Bridge lessen bij de Avro en Max. De kerst, zomer, pasen en slot drive rechtsonder.

 • afscheid doktersassistente

  FORMAAT= deurpaneel 075x0.60 .Afscheid van doktersassistente W.   BASIS= het bureau (in geeltinten van de de praktijk) waaraan ze zit. Boven het bureau : computerscherm met de einddatum als doktersassistente. Een oude telefoon aangezien zij al in de "seventies"begonnen is, met rechts bovenaan de de muur, in lijstjes de praktijken. Het bankje in de pauze. De gaper. Liefhebber van een bakje koffie met een stukje chocolade. Haar kat duwt deze even opzij. Eigen stethoscoop aan de bureaustoel. Pleister op de la. inksonderBreiwerk gaat mee naar de praktijk, draadje wol is woonplaats. Onder het bureau : de woonboerderij, met bloementuin (dahlia's ) en grote groentetuin. Ruimte voor kippen en paard.

 • Techniek in de bouw

  .FORMAAT= 62x42 Basis= Het gebouw op de achtergrond en dat is tot stand gekomen door :    De tekenaar/architect, de timmerman, de metselaar/stukadoor, de dakdekker, de lasser, de glaszetter, de installateur/loodgieter, de elektricien, de schilder.   In de bouw moeten alle radertjes ineen vallen om tot een eindproduct te komen . Werken met je handen !

 • pizzeria

  FORMAAT= 60X50  BASIS= stenen pizzaoven, met daarin Pizzeria Napoli. Afscheid na 25-jarig bestaan 2019, opgericht in 1994 door het echtpaar F&G en vernoemd naar opa. Linksboven de pizzaplank. F= in 1979 naar Nederland gekomen (vlag en land van herkomst) en ontmoet bij Contini zijn toekomstige vrouw G (ook vlag en land)  Na afwisselend in Nederland en Italië te hebben gewoond, toch definitief in Nederland. Linksmidden= de trouwfoto, roos uit boeket en geboorte van zoon en dochter (rammelaar en speen) Linksonder= de verse ingrediënten van de pizza met de Nederlandse/Italiaanse vlaggetjes. rechts= de pizzaplank met gereedschap die symbool staan voor de vele verbouwingen. Huis, hond en geluk en liefde.

 • fransStalraam

  FORMAAT= 60x50 BASIS=stalraam.  De in 1991 geboren Groninger Siep is een boerenbedrijf gestart in Frankrijk en neemt daarmee afscheid van z'n familie, ouderlijk huis / boerenbedrijf in Tripscompagnie.Te zien bovenin de drie raampjes. In het raampje rechtsonder de verhuizing 2019 van Nederland naar Frankrijk, met de vlag van Bretagne. Dit schilderij is aangeboden door de werkgever en collega's van K.I service Clemens, waar hij sinds 2013 gewerkt heeft. Te zien in de twee raampjes links onderaan.

 • hotel de jonge

  .

 • hotel de Jonge

  .

 • RUG Letteren

  FORMAAT 62X42  BASIS: uilen= 12stuks (op gevel RUG) +1 extra, dat is G zelf.  OPZET: blauwtinten. In elke UIL een thema. Het gezin, huwelijk, kinderen en (Romeinse) data (uil1+2) Het RUG groningen met gevel/dak, toren. Het wapen en pleinbankje en werkfiets (3=4) Liefde voor Griekenland: theater, leeuwenpoort, sparta, landkaart en vlag (5+6+7) Detectives lezen= vingerafdruk/vergrootglas (8) Letter omega (9) Hond (10) Varen, zeilen en kamperen (11)  De tuin met blauwe regen/winterkoninkje +2017 (12) De dertiende uil= G. Spin in het web..."Ja, maar wat als alles lukt ?"

 • onderwijzeres

  FORMAAT= Coby werkt 25 jaar bij het Drenthe college en krijgt van haar collega's dit unieke levensloopschilderij cadeau. Links haar lievelingen de hond Winston en de kat Neeltje.  In het midden haar werk als docent (schoolbord met boeken) en de hobby's zoals tennis en fotografie, met "foto" woonhuis. Rechts=  daarnaast is Coby ook moeder en trotse oma ( verzilverde schoentjes van de kinderen en namen kleinkinderen)

 • dominee

  Dominee neemt afscheid van de kerk "de Fontein". Deze naam vormt de basis van het schilderij. D= d.s Dwarshuis E= erik.  F= de kerk de fontein en tekstregel.  O= omsjen (omkijken) oog met pijl naar groepen mensen eronder. N= naaste, het gezin.  T= thuis. E= efeze1:3.14.  I= Israël  met een preek op een bijzondere plek. N= nijega drachten.  Op de lijst/rand de datum van intrede en datum van afscheid.  Korenhalmen, duif, hoop geloof en liefde.  Afbeelding van vissen op de preekstoel.

 • vrachtautoKoopman

  FORMAAT= 60x50  Vrachtautochaufeur haalt herinneringen op. Eerste baas= coöperatie voor boeren met een OM auto en Fiat (kentekennr) Tweede baas= Koopman in Noordorn(36½ jaar) op een Mercedus Atego. Voorzien van juiste kentekennr. en autonr. 172, 254, en 507.  Achter de voorruit het Opa bordje en een miniatuur autootje met zijn naam erop.  De favoriete manier van laden= 9 auto's. Voorop zijn eigen privé auto. De bolderkar in de juiste koopman autokleuren en de stenen vrachtauto in zijn tuin.

 • nootjesschieten

  Afsluiting/afscheid familiedag. Dit verhaal gaat over twee personen. Links diagonaal onderlangs van hem =J. Geboorteplaats, trouwen, werk (timmermanskist)  en hobby's ( ganzen schapen tractor) Rechts diagonaal bovenlangs van haar =G Geboorteplaats, trouwen, werk ( computer, ordners) en hobby's (lezen, puzzelen, handwerken ) Samen= het gezin dochter, schoonzoon, kleindochter  (hart, met voorletters en ooievaar) het huis en hun trots... de paarden

 • elton

  FORMAAT= 60X50 Geboren in Koog aan de Zaan, woonachtig in Roden. Sinds 1990 werkzaam als technisch directeur bij Elton= pand in midden, wapen van roden. Weergave van zijn functie : basis schilderij zijn tandwielen= techniek. Diverse systemen, keurmerken of pakketten afgebeeld d.m.v logo's . Houdt van orde, netheid, grafiekjes. Begonnen bij een kabelfabriek. Uiteinde kabels gaan over in een hart en voorletters van zijn kinderen. Hobby's fietsen (tandwiel en ketting) hardlopen (schoenen) motorrijden en pianospelen.

 • transportbedrijf van Wieren Special

  FORMAAT=  1.00x0.70  Transportbedrijf van Wieren Special in Emmeloord bestaat sinds 1945 en is in 2015 70 jaar. Linksboven de oude vrachtauto's met het oude (flevopolder) logo, nu strak en modern. Een begin met vervoeren van aardappelen en tarwe in jute zakken, nu speciaal transport. Zoals b.v. grote bouwmachines en kranen (takel) maar ook windmolens en vliegtuigen. Alles op diepladers, voorzien van daarbij behorende aanduidingen in kleur ( geel/wit rode borden) en tekst (convoi exceptionnel)  Transport ver over de Nedelandse grens heen, (gele sterren van Europese unie vlag). Een prachtig wagenpark van deze tijd in donkergroene kleuren met o.a. de M.A.N.  Scania en de Volvo.

 • vijfenzestig jarig bestaan bedrijf Schaafsma

  Schaafsma bv viert 65 jarig bestaan.  Schilderij en object (drainage slang) verwerkt in een baklijst. Het bedrijf is begonnen met het draineren ( = schilderij van eerst drainage machine) Tegenwoordig is het alleen het vervaardigen van de drainage slangen.

 • afscheid van buurt

  FORMAAT= 60X50 T&P gaan wegens gezondheidsredenen verhuizen, schilderij wordt aangeboden door de bewoners/buren van de "stoepveldsingel" Het huis in de straat is daarom het belangrijkste item.  Samen ook nog 50 jaar getrouwd, hartenvrouw/heer in het hart. Datum in de letters T&P.  Een kleiner hart met voorletter C en geboortedatum van dochter. G is schoonzoon en A met geboortedatum kleinzoon. T heeft gewerkt bij een modezaak en heeft als hobby's breien, haken ,naaien en bloem. P heeft bij stork gewerkt, hobby's kaarten, de voetbalclubs DIO en LEO en kweekt oranje/rode kanaries. Samen tuinieren en Ameland.

 • afscheid i.v.m pensionering

  FORMAAT= 60X50  Met pensioen, afscheidscadeau van collega's. Geboren in Gelderland(=wapen en boerderij) later naar Drenthe (=wapen) Is spiritueel ingesteld, heeft iets met engelen.  Een studie astrologie en dromen gedaan  Elementen : maan, sterren aarde en zon met een dromenvanger achter de zon.  Afbeelding van oma, moeder en (zijzelf) dochter.  Lekker koken en een wijntje bij het eten.  Haar sterrenbeeld is maagd (symbool boven de handen) maar wordt vaak afgebeeld met vleugels. Deze vleugels zijn het uitgangspunt van dit schilderij, het gaat om beschermen maar ook omhelzen en koesteren.  Paars/blauw en oranje/geel zij favoriete kleuren.  Draagt symbolen met zich mee die belangrijk zijn in haar leven (handen) Geloof is kruisje en boeddha. Hoop, liefde en geluk.  Deze in combinatie met haar eigenschappen zoals het verbinden met mensen en vertrouwen (=geknoopt koord) Zo ook met haar werk, geestelijke zorg voor jeugd (= twee hoofden met radertjes) dat het weer als muziek gaat klinken (=verzamelen van muziekdoosjes) Is de hele wereld overgevlogen en gefietst.

 • afscheid BMW bedrijf

   FORMAAT= 90X80   Afscheidscadeau van oud werknemers.  V. heeft in 2014 zijn bedrijf verkocht, waarmee hij in 1988 gestart is. Zie linksboven : oranje bmw met straatnaambordje en Groninger landschap (=geboren) als achtergrond.  Drie filialen (rechts onderaan) met dealerschap van BMW (logo) en MINI (logo). V. staat zelf in bmw logo. Zijn specifieke houding voor filmen/fotograferen en met de hoed op. Favoriete auto's zoals o.a. Ferrari, Porsche, Mini, BMW, Lincoln en een rally bmw.

 • afscheid apothekersassistente

  FORMAAT= 60X50 Apothekersassistente neemt afscheid van huisartsenpraktijk na 3x12½ jaar. Apothekerskast als basis van dit schilderij. Links bovenin: de geboorteplaats van W. met de Steenwijkertoren. Getrouwd, Woning.  Daaronder de flessen kamferspiritus en levertraan die in de apotheek staan, met info flyer, pleisters en pillen.  Linksonder woon-werkverkeer met de altijd blauwe (lievelingskleur) golf.  Midden boven: eerste artsenpraktijk met apothekerslogo.  Daarna de verhuizing naar het pand onderaan. De kippen. De walnoten van boom in de tuin. Notitie briefjes recht boven met begin en einddatum werkperiode. De lade rechtsboven : de cover van de band "the dubliners". Rechtsonder : vakantieland, caravan, wandelen, kastelen en tuinen bezoeken, witte roos lievelingsbloem.  Bedankje namens het hele team.

 • afscheid doktersassistente

   FORMAAT= 60X50 Doktersassistente is 60 jaar en neemt afscheid.  Begint in 2001 in dokterspraktijk op nr.19 en via nr.24 naar nr.16a-b tot in 2013.  Haar favoriet bezigheid is lezen, op de rechterpagina staan de verschillende medische attributen verwerkt.  De gaper staat symbool voor de apotheek. Bij overdracht/overleg tussen collega's gaat altijd het boek mee, vandaar de titel. Op de linker pagina haar wandelschoenen,fotograferen van bankjes, hier en daar een pilletje of pleister. Namens collega's veel geluk (klavertje4)

 • hondentrimsalon

  FORMAAT= 60X50  De eerst "knipklanten"van trimsalon Mon Ami, maar ook haar eigen lievelingen.slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.